Zoeken in deze blog

dinsdag 20 september 2011

Het is gewoon een feestje!

Bij Nimeto Utrecht zijn vier docenten zeer gelukkig met de pilot social media in de BPV. Zonder dat we weten of het voor de student een verbetering is, blijkt het voor ons als begeleidende docenten een feestje op zich te zijn. We zijn nu een paar weken bezig en hebben meer contact met de studenten dan ooit. Bijvoorbeeld over het maken van een blog, technisch en inhoudelijk, over het aanmelden bij de groep op LinkedIn en de voordelen daarvan. Maar ook de mogelijkheden van feedback op het plan van aanpak en hun POP en de eerste verplichte blog 'bedrijf' levert vele kwalitatieve contactmomenten op met de studenten.

[ zo leer je nog eens wat ]

Van Facebook naar LinkedIn
Ook de studenten zelf zijn enthousiast. Zij doen hun uiterste best om hun weg te vinden door het social media landschap. Gek genoeg is het gros net zo min op de hoogte als wij over de werking van Blogger.com en is LinkedIn ook nieuw voor ze. Zij maken meer gebruik van Facebook en Hyves. Ze staan echter heel positief tegenover professionalisering van hun netwerk met LinkedIn en het gebruik van Blogger. Vooral de mogelijkheid om lopende de stage hun BPV verslag te schrijven en daar in fases feedback op te krijgen vinden ze een enorme vooruitgang.

IPad
Wij zijn als begeleidende docenten in het gelukkige bezit van een IPad met KPN abonnement, een zeer goede keuze gezien de eenvoudige implementatie binnen het ICT netwerk van Nimeto Utrecht, maar ook daar buiten. We kunnen dus overal waar we zijn onze mail lezen en beantwoorden, onze LinkedIn boodschappen plaatsen en lezen en natuurlijk is dit ook zo bij de blogs. Of we nu onderweg zijn, op school of 's avonds thuis bij de koffie. We hebben altijd toegang tot de social media die we gebruiken voor het begeleiden van de student.

[ dit schrijf ik bijvoorbeeld in de auto op een parkeerplaats terwijl ik een broodje eet ]

De volgende stap
Waar we nu aan gaan werken is de betrokkenheid van de praktijkopleiders bij deze pilot. Zij kunnen een belangrijke rol spelen bij het geven van feedback op de blogs die hun stagiaire schrijft. Zij zien de stagiaire aan het werk en hebben een intensief en directer contact met hen. Ook zijn ze op de hoogte van actuele inhoudelijke veranderingen die binnen hun vakgebied plaats vinden. Op die manier kunnen we ook met hen meerdere kwalitatieve contactmomenten hebben. Zo kan je de relatie met het bedrijfsleven en je 'eigen' BPV-adressen sterk verbeteren.

2 opmerkingen:

  1. Wat leuk om zo'n enthousiast blogbericht te lezen! Ben erg benieuwd op welke manier de praktijkopleiders gaan participeren en of zij ook de voordelen hiervan in gaan zien.
    Succes verder!
    Kunnen we ook voorbeelden van blogs van studenten zien?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoe gaat het met de studenten hebben die ook een Ipad gekregen of moeten zij typen op hun blackberrie?
    Wat vinden de stage instellingen ? zijn die ook jaloers op de Ipad ???

    BeantwoordenVerwijderen